Batterier er nødvendige i husets inventar

Måske du i virkeligheden ikke tænker så meget over det, men batterier er en af de ting, som findes i langt de fleste – hvis ikke alle husstande. Ofte er det først, når man mangler dem, at det går op for en, hvor vigtige de er! Der findes batterier i mange afskygninger, og nogle af de typisk batteridrevne apparater er listet herunder!

Fjernbetjeninger

Ligesom der findes batterier i alle afskygninger, findes der ofte i husstande også et utal af forskellige fjernbetjeninger. Det er altså ikke kun den helt gængse til fjernsynet, nej der kan også være tale om andre. Måske sønnen på det ene værelse har en hel legetøjskasse fyldt med fjernstyrede biler og fjernbetjeninger – begge dele har brug for batterier. I en lidt anden boldgade ses fjernbetjeningen til eksempelvis garageporten eller air-condition anlægget. Løber man tør for batterier her, kan det godt gå hen og blive en sur oplevelse!

Alarmer

Generelt er mange alarmer koblet op på batteri fremfor strøm, da de så stadig ville kunne fungere under ens trømafbrydelse. Det er både gældende for tyverialarmer, som nogle familier vælger at sætte op i boligen, men det gælder også for noget så almindeligt som en røgalarm. En røgalarm uden batterier kan være decideret livstruende, og så kommer vigtigheden af et stabilt lager for alvor til overfladen! I forhold til alarmer, kan det også være noget så simpelt som et digitalt vækkeur, der sørger for, at du kommer op i ordentlig tid om morgenen!

Apparater

Ovenstående er en meget generel betegnelse, men dækker for alle de småting, som man sædvanligvis glemmer er batteridrevne. Det er i mange tilfælde el-tandbørsten, der først kommer til tankerne her. For andre er det værktøj, hvor de medlagte batterier ofte kan lades op og bruges et utal af gange. Et batteri behøves ikke være AA eller AAA, det kan sagtens være meget større!