Hvordan får du en bæredygtig bolig? 

Klimaet er blevet et vigtigt emne for mange af os. Du spiser måske mindre kød end du gjorde for et par år siden, eller husker bæreposen i stedet for at købe plastikposen i supermarkedet. Men hvis du også gerne vil gøre din bolig en smule mere bæredygtig, så skal du læse med her. En mere bæredygtig bolig hjælper ikke blot miljøet, men det kan også spare dig penge i det lange løb. De bæredygtige tiltag i din bolig kan du læse mere om her. 

Taget 

Det er ingen hemmelighed, at taget måske ikke er det første, du tænker på, når du tænker på en bæredygtig bolig, men faktisk kan taget spille en stor rolle, hvis du gerne vil gøre noget godt for klimaet. Du kan eksempelvis undersøge de såkaldte sedummåtter. Det smarte ved at få lavet et såkaldt grønt tag er, at det kan optage en del af regnvandet. Dermed kan du aflaste kloakken, og insekter kan nyde godt af planterne på taget.

Solen er din ven 

Det at opvarme din bolig kan være utrolig dyrt for din pengepung, men samtidig belaster det også miljøet. Hvis du gerne vil have en bæredygtig bolig, kan du med fordel tænke vinduer ind i dit hus. Tænk her på ovenlysvinduer og andre store vinduespartier, på den måde kan solen nemmere opvarme din bolig. Hvis du alligevel gerne vil installere et par nye vinduer, kan du med fordel også udskifte dine termoruder til energiruder, og på den måde undgår du, at varmen siver ud, men i stedet bibeholdes. 

Energikilder 

Hvis du gerne vil investere mere langsigtet, så kan det være gevinstskabende at anskaffe dig miljøvenlige energikilder som eksempelvis solceller, varmepumper eller jordvarme. Disse energikilder kan holde i mange år, og dette gør dem også meget miljøvenlige. 

Der er mange bæredygtige tiltag, du kan implementere i din bolig, nu skal du bare vælge.