Sådan bruger du akustikpaneler i din boligindretning

Du har måske set det i boligmagasiner eller i udstillingsrum, når du shopper møbler til boligen – akustikpaneler. Men, hvad er det, hvorfor er man begyndt at bruge dem i private hjem og hvordan i al verden skal man bruge dem i sin indretning? Spørgsmålene er mange, men det er svarene også, så læs videre for at få svarene.

Akustikpanel – hvad gør det?

Et akustikpanel er en træplade, der er designet til at være lyddæmpende – se mere her. Du har måske prøvet, hvordan en tom stue kaster lyde rundt og hvordan rummets lyde bliver behagelige, når først møblerne kommer på plads. Det er fordi lyd lyder bedre, når der er noget til absorbere dets lydbølger. Og det er det akustikpaneler gør – de absorbere lydbølger og dæmper lydgener. Dermed gør de lyde i et rum behagelige, gennem deres design.

Rum, der er gode til akustikpaneler

Panelerne er især gode i rum, hvor der må forventes en vis mængde støj. Kontorer er klassiske områder, hvor panelerne opsættes. I hjemmet kan stuen, køkkenet, værkstedet eller børneværelserne være oplagte lokaler, hvor de lyde der er, kan blive mere behagelige at høre på. Møbler er nemlig ikke altid nok til at absorbere lydbølgerne, så rummets rungende klang forsvinder.

Indret kreativt med panelerne

Akustikpaneler laves i et væld af designs. Du kan derfor nemt vælge den form for panel, der passer ind i din indretning. Du kan både bruge panelerne, præcis som de er ment og blot hænge dem på væggen de steder, hvor der skal absorberes lydbølger. Men, du kan også bruge dem dekorativt og fordoble deres formål, ved også at bruge dem som vægkunst. Indret flot med planter i nærheden og man vil ikke ane, at det er et akustikpanel. Du kan også finde paneler, der kan påsættes knager, så du kan bruge panelerne til ophæng af både tøj, potteplanter eller andet nips.