Sådan skaber du en varm stue

Stuen er for mange mennesker familiens samlingssted, hvor der er plads til at slappe af og nyde hinandens selskab. Om dette så er foran fjernsynet, med et spil kort eller bare i stilhed, så skal stuen være et sted fyldt med varme og hygge. Men det er ikke altid lige nemt at få etableret denne varme stemning, der gør rummet trygt. Derfor finder du nedenfor tre tips til, hvordan du kan skabe en stue fyldt med kærlighed, hygge og varme.

Personlighed

Først og fremmest er det vigtigt at have en vis grad er personlighed i stuen, da det netop er denne, giver en følelse af velkommenhed og tryghed, når man træder ind i rummet. Dette kan komme til udtryk på mange forskellige måder, men den mest oplagte er uden tvivl personlige fotografier elle lignende. Dermed ikke sagt at alle vægge i stuen nødvendigvis skal dækkes af børne- og familiebilleder, men en enkelt billedramme eller to kan gøre underværker. Derudover kan det også være en fordel ikke at gøre rummet for ”stift” og fint, da dette ofte er med til at gøre det mindre hjemligt.

Levende lys

Langt de fleste mennesker kender allerede til dette trick, men det fortjener stadig at blive nævnt. Levende lys er nemlig en vaske ægte klassiker, når det kommer til at skabe varme og hygge. Om det så er med en KUBUS lysestage på sofabordet eller Piet Hein gulvstage, så sætter det virkelig ild i den behagelige atmosfære.

Sofaen

For langt de fleste er sofaen netop stuens midtpunkt, hvilket også gør denne til en central spiller, når det handler om at gøre stuen varm og hyggelig. Når det kommer til valg af sofa, handler det først og fremmest om at den har den rigtige størrelse til husholdningen, så alle kan tage del i sofa-hyggen. Derudover kan puder i sofaen være det sidste touch dertil.