Bliv medlem af en god fagforening

Vil du gerne være godt stillet i forhold til job og eventuel arbejdsløshed? Det er altid en god idé at være medlem af en fagforening og en a-kasse, så du kan få hjælp, uanset hvilken situation, du står i. Det er i mange tilfælde også muligt at få forskellige kurser på diverse områder inden for dit felt gennem din fagforening, der typisk kan udbyde dem til billigere priser for medlemmer end hvis du selv skal ud at booke kurser.

Der findes nogle fagforeninger, der er brede og dækker mange erhverv, mens andre primært henvender sig til specifikke jobs og sektorer. Det vil også afspejle sig i de muligheder, du får gennem din fagforening. Det danske arbejdsmarked er bygget op omkring fagforeninger og a-kasser, og det er blandt andet det, der er med til at sikre dig, at du kan få økonomisk hjælp, hvis du skulle ende arbejdsløs for en periode, eller du kan få hjælp til at skrive jobansøgninger.

Mange fordele

Selvom det er en månedlig eller kvartalsvis udgift at være medlem af en fagforening, er det noget, der i sidste ende rigtig godt kan betale sig. Hvis du oplever noget på arbejdspladsen, du mener er stridigt med de regler eller den lovgivning, der er på området, kan du snakke med din fagfolk, som har eksperter på området, der kan guide dig gennem situationen eller tage helt eller delvist hånd om den, hvis det er det, der er brug for. Det betyder, at du ikke selv altid behøver konfrontere en leder, hvis du ikke føler dig komfortabel med det.

Du kan skabe dig et overblik over de forskellige fagforeninger, der findes på hjemmesiden, og du kan måske også overveje at høre din kolleger ad omkring, hvilket valg de har taget, så du måske kan hente inspiration der. Det er meget almindeligt at være medlem af samme fagforening på arbejdspladsen.