Byg dit eget bord

Det kan være svært at finde et bord, som opfylder alle ens ønsker. Heldigvis er der en løsning på det problem – byg det selv. Det er ikke så svært som det lyder og som belønning får du et bord, som er lige som du vil have det. I denne oversigt får du forslag til tre forskellige bordtyper, som du kan lave.

Plankebord

Plankebordet er ét af nemmere borde at lave selv. Du har nemlig stor frihed til at bestemme længde og bredde på bordet. De mange planker giver bordet en interessant, rustikt udtryk, da de ikke er ens – hvilket naturligvis er en del af charmen og grunden til at de er populære for tiden. Udseendet kommer an på dine ønsker. Egetræ er et af de mest populære valg, men du kan også sagtens bruge ask, ahorn og meget andet.

Rundbord

Et rundt spisebord, som har plads til både familiemiddage og større sammenkomster, kan være en udfordring at bygge. Det kan nemlig være svært at finde Diske, som er store nok. I modsætning til et plankebord, hvor de mange planker er en del af looket og designet, ønsker mange ejere af et rundbord at have én samlet flade. Hvis det ikke er muligt at finde en plade, som har den rette størrelse, kan du i stedet have to halvmåneplader, som sættes sammen til ét samlet bord. Det giver mulighed for at lægge en ekstra plade imellem, når der kommer mange gæster.

Søjlebord

Søjleborde er blevet ganske populært i de seneste år og det er let at se hvorfor. Den runde bordplade og den elegante base i form af en søjle skaber nemlig et yderst stilet udtryk, som passer ind i alle hjem. Her er der ikke i samme grad mulighed for at forlænge bordet, men det stilede design kompenserer mere end nok for tabet af praktisk fleksibilitet.