Nye vinduer? Sådan vælger du de rette vinduer til din bolig

Vinduer er en vigtig del af enhver bolig. Vinduerne giver lys og luft til dine rum, så rummene bliver rare at opholde sig i, og så du kan følge med i verdens gang udenfor. Men vinduer er ikke bare vinduer, og der er derfor en del ting at tænke over, når du står overfor et nybyggeri eller et renoveringsprojekt.

Men hvad skal du egentlig tænke over, når du køber nye vinduer? Du kan se vinduer online her og læse mere om, hvilke vinduer der passer til dig og din bolig.

Energiklasse

Vinduerne i din bolig spiller en stor rolle i forhold til varmetab, og der kan derfor være mange penge at spare på varmeregningen, hvis du vælger nogle vinduer med en god energiklasse, der kan holde den dyre varme inde.

Du kan eksempelvis vælge 3-lags glas med energimærket A, som er de bedste på markedet for dig, der gerne vil gøre din bolig så varmetæt som muligt. Disse vinduer er dog også en del dyrere end andre vinduestyper.

Design

Vinduernes design spiller en stor rolle for din boligs generelle udtryk, og du skal derfor overveje grundigt, hvilke vinduer, der passer ind i netop din bolig. Her skal du bl.a. kigge på den eksisterende stil samt på boligens alder, mens din egen personlig smag naturligvis også spiller ind.

Her skal du bl.a. overveje, om vinduet skal være med eller uden sprosser, om det skal være træ eller metal, samt hvilken farve de skal have.

Funktionalitet

Funktionalitet i vinduer handler om ting som lydisolering og fjernstyret åbning og luk. Hvis du bor opad en vej med meget trafik, kan lydisolerende vinduer være en god løsning, mens fjernstyrede vinduer kan give dig mulighed for at automatisere udluftningen, så der altid er frisk luft i boligen, selvom du ikke er hjemme.