Taget – en undervurderet beskytter

I Danmark ser vi vidt forskellige typer af vejrforhold hele året. Spektret går fra det fineste milde solskinsvejr til hagl og blæst af orkanstyrke! Men med vejrforhold, der byder på hård sol og tørke, bidende kulde og sne, kraftig vind, hård regn, haglstorme og meget mere – har du så nogensinde overvejet, hvor vigtig en rolle dit tag spiller for at beskytte din bolig?

Taget er det vigtigste værn mod disse til tider voldsomme vejrudsving, da det beskytter boligen med f.eks. at vand kan trænge ind.

Hvorfor er det så vigtigt? Jo, det er det, fordi hvis taget ikke holder vejrets forhold ude, så kan det få store konsekvenser for husets stand, dets indeklima og til sidst din økonomi.

Beskytter taget ikke godt nok, kan regn, sne og slud slippe ind. Går der vand i husets komponenter, skal de typisk erstattes. Det koster i sig selv penge, plus at håndværkere også har en høj timeløn.

Vand i boligens fundamenter kan føre til råd og svamp. Opstår der først problemer med f.eks. skimmelsvamp, kan det få store konsekvenser for husets beboere. Skimmelsvamp er ikke at spøge med, da mikroorganismen kan gøre folk meget syge.

Hvor meget er ikke til at sige. Nogle reagerer slet ikke på skimmelsvampen, mens andre kan udvikle astma, hovedpine, opleve søvnbesvær og meget mere, hvis de bor i et hjem, der er under angreb fra svampen.

Tjek dit tag

Fordi du naturligvis ikke er interesseret i at dit tag har mangler, som kan lukke vejret inden for, bør du tjekke det 2 gange årligt.

Tag en tur omkring taget hvor du ser efter skader og huller. Er du i tvivl om, hvad du skal kigge efter, så kontakt en lokal tagdækker eller tømrer.

Ofte vil man kunne lappe fejl på taget, men er det alligevel et gammelt et, kan du lige så godt få et tilbud på nyt tag, så du ved, hvad du skal forholde dig til.

Husk dog på! Et nyt tag er en god investering, som forskønner hjemmet og er med til at hæve husets værdi. Det er med andre ord ingen katastrofe at skulle have lagt et nyt.