Ompolstring af sofa: Dette bør du overveje inden

Flot blå hjørnesofa

Har du gjort dig tanker om at få ompolstret din sofa? I så fald er der en lang række ting, der skal overvejes nøje. Derfor er det ikke noget, du blot kan kaste dig ud i. Gør du, er det med risikoen for, at du ender med at træffe en forkert beslutning.

Når du skal have ompolstret en sofa, er der nemlig mange ting, der er nødvendige at tage stilling til. Heldigvis er det ting, der blot kræver, at du vælger, hvad du personligt foretrækker. Bl.a. skal du vurdere, om du vil have stof eller læder – og hvilken farve det skal være.

Skal den ompolstres i stof eller læder?

Hvis du har besluttet, at du vil ompolstre din sofa, er der især én ting, der er vigtig at beslutte sig for: stof eller læder? Der er fordele og ulemper ved begge dele, hvorfor der ikke er ét valg, der er mest rigtigt. Af samme grund er det en personlig vurdering, hvad man foretrækker.

Undlad dog at beslutte sig for hurtigt. Det er nemlig svært at lave om på resultatet, når du først har fået ompolstret din sofa. Når du har besluttet dig for, om det skal være stof eller læder, kan du f.eks. få et tilbud på ompolstring hos Ryesberg Møbelfabrik.

Hvilken farve skal den være?

Det er ikke nok at overveje, om du skal have en sofa i stof eller læder. Det er også nødvendigt at overveje, hvilken farve den skal have. Hvis du vælger stof, har du som regel en del flere valgmuligheder, end hvis du har besluttet, at den skal ompolstres i læder.

Ikke desto mindre er der dog mange valgmuligheder, når det kommer til farven. Derfor er det selvfølgelig også et aspekt, du bør overveje nøje. Selvom du f.eks. har besluttet, at den skal være sort, er der ofte flere nuancer af sort, du skal vælge mellem.

Hvor meget er du villig til at betale?

Det er ikke gratis at få ompolstret din sofa. Det er du sikkert ikke i tvivl om. Det kan dog være, at du er i tvivl om, hvad det egentlig koster. Det kan også være svært at få et overblik over, da det ikke er muligt at give et konkret svar på, hvad ompolstring af en sofa koster.

Årsagen til dette er, at der er flere variabler, der har betydning for den endelige pris. Eksempelvis er der stor forskel på, hvad det koster at få ompolstret en 2- eller 5-personers sofa. Under alle omstændigheder bør du dog sætte et budget for, hvad du er villig til at betale.

Er du sikker på beslutningen?

Det er en god idé at overveje, om du er sikker på, at en ompolstring er det rette. Det er nemlig ikke sikkert, at det er det. Selvom din sofa har et par år på bagen, er det faktisk ikke sikkert, at du vil føle, at den bliver pænere, hvis den bliver ompolstret.

Dette skyldes, at der er mange sofa, der faktisk bliver pænere med tiden. De danner nemlig patina, som er med til at give dem karakter og sjæl. Hvis dette har betydning for dig, er det meget vigtigt, at du overveje, om det er det rette at få den ompolstret.