Guide til boligjagten: Det skal du kigge efter, når du søger lejlighed

Leder du med lys og lygte efter drømmelejligheden? Så ved du helt sikkert hvilken jungle, boligmarkedet og dets hav af udlejningsportaler kan være – og hvor uoverskueligt, det kan være at finde ud af, hvad der er vigtigt i den nye bolig. Læs med her og få vores råd til, hvad du skal kigge efter, så du finder en lejlighed, du har lyst til at blive i længe.

Moderne, velholdte faciliteter

Mange boligsøgende går benhårdt efter de ældste bygninger, da de gerne vil bo et sted med historie og karakter – og det kan vi selvfølgelig godt forstå, at man falder for. Problemet med mange af disse steder er dog bare, at de – netop på grund af deres alder – vil kræve en del mere vedligeholdelse. Utætheder i væggene, gamle, løbende toiletter, knirkende gulve, ingen elevator til skyhøje etager – udfordringerne hober sig hurtigt op. I værste fald vil du skulle bede om et ugudeligt antal hjemmearbejdstimer eller få en tårnhøj fraværsprocent, fordi du hele tiden skal være hjemme og lukke håndværkere ind.

Hvis du kan give afkald på det historiske islæt i din bolig, åbner der sig en helt ny verden af vidunderlige, moderne bygninger – hvor du har velholdte faciliteter med den nyeste teknologi, og som følger nutidens byggestandarder. Et godt eksempel er de boliger, du kan leje af Blækhus flere steder på Sjælland. Her får du store, lyse lokaler – der trods de mange glaspartier ikke er kolde – en app til administrative opgaver og booking af fælleslokaler, et moderne concierge- og pakkeudleveringssystem, sikkerhedsovervågning m.m. Læs mere om Blækhus her.

Mulighed for sociale fællesskaber

Rammer du plet med din boligsøgning, kan du få uvurderlige sociale fællesskaber ud af det sted, du slår dig ned. Hvis du er meget ekstrovert og allerhelst var omringet af mennesker alle døgnets timer, er et kollektiv f.eks. helt sikkert noget, du bør overveje. Her får du en gruppe af tætte bekendtskaber foræret hvis blot, du er villig til at engagere dig i hyggeaftener, fællesmadlavning, fester osv. Er du lidt mere privat, kan du bestemt også finde sociale boligkomplekser, der passer til dig. Lad os f.eks. kort vende tilbage til Blækhus, som vi også nævnte tidligere: Her lægger de stor vægt på at facilitere fællesskaber og stiller fælleskøkkener, yoga- og studieområder til rådighed for beboerne – men da du bor i din egen, separate lejlighed, kan du altid sige tak for i aften og trække dig tilbage, når du har brug for at være alene.