Hvilke gulv trends ser vi i 2023?

Ligesom indenfor mode, musik og meget andet er der også trends indenfor gulv. Her kan du læse hvilke 5 gulv trends en af landets største gulvforhandlere FlotteGulve.dk forventer for 2023.

1. Prisvenlige gulve

I en tid hvor mange er presset på økonomien, vil der naturligt nok være mange der vil gå efter de billigere gulvtyper og da krigen i Ukraine samtidigt har presset prisen for trægulve op. Forventes det at de billigste gulvtyper såsom laminatgulve og vinylgulve i 2023 vil være populære.

2. Vinylgulve

Takket være klik vinyler og et langt mere naturtro udseende end tidligere vandt vinylgulvene i 2022 frem på det danske gulvmarked. Vinylgulve er både yderst praktiske og prisvenlige, hvilket gør, at gulvtypen formentlig fortsætter sin fremmarch i 2023.

3. Lyddæmpende gulve

Vi er danskere begynder at blive mere bevidste om, at vores gulve i høj grad påvirker indeklimaet i boligen og ikke mindst lyd akustikken. Da lyddæmpende gulve samtidigt ikke behøver at være dyrere end et gulv, der ikke er lyddæmpende og ovenikøbet i en del tilfælde også betyder en fremragende gangkomfort samt at gulvet føles lunt, så vil flere fremover vælge et lyddæmpende gulv.

4. Mønstrede gulve

Vi danskere har generelt en tendens til at vælge forholdsvis neutrale gulve og det har ikke ændret sig. Men vi er blevet helt vilde med det skønne klassiske sildebensmønster. Og selvom det efterhånden er nogle år siden af gulvtypen blev populær, så ser det ikke ud til at ændre sig foreløbigt. Faktisk har gulvtypen bredt sig til laminatgulve og klik vinyler, så det smukke sildebensmønster også kan fås på et mindre budget.

Udover det smukke sildebensmønster begynder fletparketter med smukke mønstre også at vinde frem både i den oprindelige version i træ, men også i laminat og vinyl udgaver.

5. XXL-gulve

Når det gælder gulve, så er større nogle gange bedre. Et plankegulv bliver nemlig endnu mere imponerende, hvis plankerne er ekstra lange og ekstra bredde. Et sildebensparket har også et helt særligt look, hvis stavene er i XXL format.