Sådan stopper du dit knirkende trægulv

Knirkende gulve er simpelthen noget af det værste. Det er en irriterende lyd, som kan gøre en vanvittig, hvis man hver dag skal høre på det hele tiden.

Men hvorfor knirker dit gulv? Der kan være mange forklaringer på, hvorfor trægulve kan knirke. Den simple forklaring er, at hvis gulvet ikke er lagt ordentligt, vil det knirke. En anden forklaring kan være fugtigheden i gulvet. Var brædderne for fugtige, da de blev lagt, vil de krympe i takt med, at de bliver tørre. Dette giver sprækker i træet, hvilket får dem til at knirke. Var brædderne for tørre, da de blev lagt, kan luftfugtigheden i huset få dem til at udvide sig, hvilket også kan få dem til at knirke. Et knirkende gulv kan også skyldes, at der er niveauforskel mellem selve gulvet og undergulvet. Dette får gulvet til at give sig, hvilket igen knirker.

Hvordan stopper du så dit trægulv med at knirke?

  1. Tjek at underlaget er plant. Er underlaget ikke plant, kan det hjælpe på det knirkende gulv at fikse dette.
  2. Tjek at gulvet ligger tæt med undergulvet. Kan du se de søm eller skruer, gulvet er sat fast til undergulvet med, kan du prøve at banke eller skrue dem ordentligt i.
  3. Har gulvbrædderne udvidet sig med fugt, kan du forsøge at slibe dem til. Dette vil også stoppe de knirkende lyde.
  4. Virker disse ting ikke, kan du overveje at få lavet et nyt underlag til gulvet. Med et nyt underlag kan du sørge for, at gulvet ikke kommer til at knirke igen.

Dette er nogle tips til, hvad du kan gøre for at stoppe dit gulv med at knirke. Virker de ikke, kan det måske være en god ide for dig at starte forfra med nyt gulv og sørge for, at det bliver gjort godt nok. Lav undergulvet plant, læg et undergulv og sæt trægulvet ordenligt på. På denne måde er du fri for et knirkende trægulv.