Sådan holder du en bæredygtig jul

Julen er for mange lig med forbrug. Der skal købes julegaver, holdes store julefrokoster og spenderes på jule-outfits og ikke mindst julegodter. Derfor er der mange mennesker, der bruger væsentligt flere penge i december måned, end årets 11 andre måneder.

Med et højt forbrug i december måned er det vigtigt, at du tænker over, hvordan du kan gøre julemåneden mere bæredygtig. I sidste ende kan det gøre en stor forskel, og du kan inspirere andre med din gode, fornuftige levevis.

Dog er det ikke altid lige til at se, hvordan man kan gøre julen mere bæredygtig, uden at gå på kompromis med den måde, du lever på.

Her får du nogle bud på ting du nemt kan gøre, som ikke afviger meget fra det du ellers ville gøre, i december måned.

Skift stearinlysene ud med LED

Juletiden betyder hygge – det ved de fleste. Derfor bliver der købt stearinlys i hobetal. Du kan i stedet skaffe smukke LED stearinlys, som holder helt til julen er slut – og til næste jul! Det er en langt mere bæredygtig og ikke mindst nem måde, at skabe hygge på.

Køb bæredygtige gaver

Hav for øje, at købe bæredygtigt, når du er på juleshopping. Dine venner og din familie vil helt sikkert sætte pris på, at få gaver, der er bæredygtige. Det kan for eksempel være ting fra en genbrugsbutik.

Lav din egen juledekoration

Hiv hobby-skuffen frem og lav din egen juledekoration af materialer, du allerede har i hjemmet. Det kan være gamle aviser, magasiner eller pap. Der er uendelige muligheder, hvis du har kreativiteten med i processen.

Du kan også lave en masse sød julepynt ud af gamle aviser. Søg på internettet for inspiration, og gå så i gang med saks og limstift. Pyntet skal bruges igen næste år.