Formindsk mængden af havearbejde med granit havemøbler

hand holding a brush applying varnish paint on a wooden garden table - painting and wood maintenance oil-wax

De første tegn på forår er sædvanligvis også de første tegn på havearbejde. Mængden af havearbejde, der ligger foran dig, afhænger af din haves størrelse, antal af bede, om du har et drivhus, men faktisk også af hvilke og hvor mange havemøbler du ejer. Nogle af de mest almindelige materialer, som havemøbler fås i, er træ og plastik. Uheldigvis afbleges begge af solen med tiden, og mens afblegede plastikhavemøbler ikke rigtig står til at redde, så skal træhavemøbler både slebes og olieres, hvis de skal have en chance for at blive pæne igen. Altså bliver man i mange tilfælde nød til at lægge havemøbelrestaurering (samt eventuelle udgifter i forbindelse med dette) oven i den potentielt store mængde havearbejde, der i forvejen venter en. Heldigvis behøver du faktisk slet ikke at bruge kræfter på at restaurere havemøbler.

Holdbare havemøbler

Jo mere vindbestandige og holdbare dine havemøbler er, des mindre tid behøver du at bruge på havearbejdet – eller i hvert fald den del, der indebærer havemøbelrestaurering. Med eksempelvis granit havemøbler slipper du mere eller mindre for vedligeholdelse, da det holdbare materiale bare passer sig selv.

Et unikt look til din have

Udover granit havemøblernes egenskaber, så har de ovenikøbet et charmerende og unikt udtryk. Det er selvfølgelig en smags sag, om man er til granit, men heldigvis kan sådanne havemøbler fås i mange forskellige farver og størrelser, så der er større chance for at finde møbler, der passer til lige netop din have.

Kan det betale sig økonomisk?

Generelt er granit dyre end for eksempel træ på grund af dets holdbarhed og eksklusivitet. Dog kan disse egenskaber også være med til at gøre granit havemøbler billigere på længere sigt end så mange andre havemøbler. Eksempelvis kræver træhavemøbler forskellige midler til restaurering, og plastikhavemøbler holder slet ikke i lige så lang tid som de af granit.