Gør din have klar til sommer

Foråret har atter meldt sin ankomst, og snart er det tid til at rykke festlighederne udenfor i det danske sommervejr, for at hylde at lyset er kommet tilbage til det kolde Norden. Det kan opleves som en udfordring at skulle vække sin have fra vinterhiet, men heldigvis kræver det ikke store ressourcer, at trylle baghaven om til et herligt sted. Læs med nedenfor, og få inspiration til, hvordan dit uderum kan få den bedste behandling.

Lys dine sommeraftener op 

Danskerne er glade for lys og varme, og derfor er det en skam, hvis de ikke får oplevet disse nær så meget i sommerens løb. En nem måde at tilføje noget ekstra hygge til haven eller din udendørsterrasse, er at lege med forskellige former for belysning. Både i butikker og på webshops kan man finde udendørslamper til enhver stil. Lampemesteren tilbyder udendørslamper, der er forankrede i både klassiske og mere utraditionelle designs. I kombination med et par pæne havemøbler, har du allerede skabt et godt bud på et hyggeligt uderum. Lyskæder kan også afløse alle dekorative lysopsætninger, som er med til at skabe en levende atmosfære i de grønne omgivelser. 

På med handskerne 

Der findes næppe en bedre fornemmelse end grønne fingre. Nu når vejret er tilstrækkeligt nok til at befinde sig udendørs, er der ingen undskyldninger for at afholde sig fra at iføre sig handskerne og de trofaste smækbukser. Plæneklipperen og saksen skal frem, så både hækken, buskene og græsset kan mærke solen. Det er essentielt at have gode haveredskaber, der kan klare sig gennem vildnisset. Husk en jævnlig rengøring af redskaberne, og tøv ikke med at smøre dem i olie i ny og næ, så de ikke gror sig fast til skuret. Nåede du ikke at gøre det inden jul, kan du gøre det nu. 

Dyrk grøntsager og plant nyt 

Den bedste måde at indvie forårssæsonen på, er ved at dyrke egne grøntsager i haven og plante nye blomster. Har du en drøm om et spirende samfund i din baghave, er tiden nu inde til at indfrie den, da jorden bliver for varm og tør i sommermånederne. Planter, der er plantet om foråret, har brug for ekstra vanding, så hav dette i mente, når du går i gang med dit nye projekt. Hvis nogle dage er koldere end andre, kan du også rykke forårsfornemmelserne indenfor. Du har rig mulighed for at forspire for eksempel tomater, kål, salat og knoldfennikel i køkkenvinduet. Det er både livsbekræftende og hyggeligt at overvære, hvordan spirerne vokser fra dag til dag.