Kan man dyrke alle grøntsager i et drivhus?

Har du gjort dig tanker om at købe et drivhus, så du kan komme i gang med at dyrke grøntsager derhjemme? I så fald er det vigtigt, at du er klar over, at det langt fra er alle grøntsager, der rent faktisk vil trives i et drivhus.

Netop derfor er det en god idé, at du på forhånd får gjort dig nogle tanke om, hvad du gerne vil dyrke derhjemme. Ender det med at være grøntsager, der har bedst af at blive dyrket udenfor, vil det ikke give meget mening for dig at købe et drivhus.

Ikke alle grøntsager egner sig til dyrkning i drivhus

Der findes en lang række grøntsager, du sagtens kan dyrke derhjemme, men det betyder slet ikke, at de alle vil trives i et drivhus. Netop af denne grund er det vigtigt, at du er meget selektiv med, hvad du bruger dit drivhus til.

Mange ender med blot at vælge lidt af hvert, uden at undersøge, om der er tale om planter, der trives i et drivhus. Derefter undrer de sig over, hvorfor de ikke kan få dem til at spire. I stedet for at begå denne fejl, bør du gøre dit forarbejde ordentligt.

Disse grøntsager trives godt i drivhuset

Du kan finde rigtig mange grøntsager, der kan dyrkes i et drivhus. Faktisk er der så mange, at det kan være svært at få et overblik over dem alle, men herunder finder du et udpluk af de mest gængse:

  1. Tomater
  2. Agurker
  3. Chilier og peberfrugter
  4. Radiser
  5. Salat, spinat og bladgrønt

Hvis du har lyst til at dyrke en eller flere af disse ting, er et drivhus derfor ideelt til dette. Hvis du vil kaste dig ud i det, så husk, at du bør bruge økologiske frø. Vil du f.eks. gerne dyrke agurker, så skal du købe økologiske agurkefrø.

Der er også andre muligheder

De grøntsager, du ser herover, er blot et udpluk af, hvad du kan dyrke i dit drivhus. Hvis du ikke mener, at der er nogen af dem, der er noget for dig, kan du blot se dig om efter andre muligheder.

Hertil er det også værd at nævne, at der findes en lang række krydderurter, der trives godt i et drivhus. Blandt andet har timian, oregano og persille godt af det. Vil du gerne kunne dyrke sådanne krydderurter, er det derfor ikke en dum idé at investere i et drivhus.