3 enkle tips til at gøre dit køkken mere indbydende

Vi har alle brug for at spise. I mange hjem er køkkenet centrum, fordi det er her, man tilbringer mange skønne timer med at lave lækker mad til venner og familie. Hvis du bruger en masse tid i køkkenet, fortjener denne del af hjemmet også en kærlig hånd, så du kan gøre dine specielle stunder endnu mere hyggelige.

Leder du efter inspiration til at give dit køkken et friskt pust, finder du her 3 lette tips, som opgraderer dit køkken i løbet af ingen tid.

1. Belysning, belysning, belysning!

Når det gælder stemningen i et rum, er belysningen alfa og omega. Placeringen og lysintensiteten på dine lamper påvirker, hvordan det føles at være i dit køkken, så det er et godt sted at starte, når du vil friske dit køkken op.

Du kan nemt opgradere belysningen i dit køkken med en genopladelig lampe. Denne slags lampe er blevet et hit i løbet af de sidste par år. En genopladelig lampe er smart og praktisk, fordi den er ledningsfri, så du nemt kan placere den, hvor du vil. Har du derfor et mørkt sted i køkkenet, som trænger til lidt mere lys, kan du let placere en genopladelig lampe der og lysne området lidt op. Derudover slipper du for at forholde dig til en masse ledninger, hvilket giver din indretning et stilrent og minimalistisk udtryk.

2. Inkludér fine fotografier

Det er dit køkken, så hold dig endelig ikke tilbage fra at hænge skønne billeder op af dem, du har kær. På den måde gør du dit køkken mere personligt, og du kan se tilbage på de smukke minder, du har sammen med venner og familie, når du laver mad.

Du kan med fordel placere printede billeder eller polaroidbilleder på dit køleskab med magneter, der passer ind i din indretningsstil. Det giver et flot og finurligt udtryk. Går du efter et elegant look, kan du indramme dine billeder og hænge dem op, så de skaber en fin billedvæg.

Der er mange gode muligheder, så det handler om at finde ud af, hvad der giver bedst mening i din køkkenindretning.

3. Giv indretningen et friskt pust med planter

Du kan ikke gå galt i byen med at placere farverige planter rundt omkring i dit køkken. De tilføjer ekstra liv og farve til indretningen, så den bliver mere indbydende at være i.

Det er ikke alle, der har grønne fingre, og planter har forskellige behov, når det gælder vand- og lysmængde. Vil du eksempelvis gerne placere en plante i et hjørne, der ikke får så meget lys, kan du overveje at anskaffe dig en lykkebregne, guldranke eller sømandstrøst, fordi de er lette at passe på og trives ved minimalt lysindfald.