Derfor er italiensk vin så populær

Undrer du dig nogle gange over, hvorfor der er så mange italienske vine rundt omkring i supermarkedet, så er svaret ganske simpelt – simpelthen fordi Italien er verdens største vinland, altså hvis man ser på volumen. 

 

I Italien er der simpelthen noget for enhver smag, når det kommer til vine, hvorfor en italiensk hvidvin, ofte er den vin mange falder for, når der skal handles ind til en hyggelig aften eller fest.  

 

Når du skal servere den italienske vin, skal du finde en god temperatur på vinen. Mange vælger at servere hvidvinen alt for koldt, og det er med til at ødelægge oplevelsen af vinen, når den skal drikkes. 

 

Sådan skal en god hvidvin serveres

Når du vælger en god hvidvin, skal temperaturen ligge på 10-12 grader. Det giver duft-  og smagsnuancer de bedste vilkår, mens vinen samtidig føles behagelig i munden uden at den er for kold. Vil du sikre dig, at vinen altid har den helt rigtige temperatur, kan du bruge et vinkøleskab. På den måde har du mulighed for nemt at kunne styre temperaturen, også selvom det er varmt udenfor. 

 

Vil du ikke investere i et vinkøleskab, kan du sagtens bruge et andet sted. For eksempel bunden af et skab eller i en kølig kælder. Det vigtigste er at være opmærksom på, at vinen ikke bliver udsat for temperatursvingninger eller sollys, da det kan være med til at ændre vinens molekylestruktur, som vil give vinen en helt anden smag, end det oprindelig var tænkt.