Skal køkkenet shines op? Her er 3 idéer til en opfriskende make-over

Køkkenet er et af de rum, vi tilbringer rigtig meget tid i – derfor må det naturligvis gerne se flot ud. Køkkenrenovering kan være et tungt projekt og en dyr fornøjelse, men du behøves faktisk ikke lave særlig meget om, førend du får en følelse af et splinternyt køkken. I denne guide kan du finde nogle gode tips og tricks til, hvordan du kan give dit køkken nyt liv på ingen tid.

Tid til nye hårde hvidevarer?

Er det længe siden, at nogle af dine hårde hvidevarer i køkkenet er blevet udskiftet? Det kan være, at du drømmer om et nyt køleskab, eller at opvaskemaskine ikke længere vasker lige så godt længere. Hårde hvidevarer er en dyrere post, når det kommer til at lave om i køkkenet – men det er i den grad givet godt ud, hvis det trænger til en udskiftning.

Skift køkkenlåger og greb

En køkken-make-over behøver ikke koste mange penge. Du kan for eksempel male køkkenlågerne eller udskifte dem helt, hvis du ønsker at skabe et helt nyt udtryk i køkkenet. En klat maling kan i den grad gøre underværker for køkkenets udseende. I den forbindelse kan du også overveje at skifte grebene på alle låger og skabe, hvis du virkelig vil kredse for detaljen.

Belysning er alfa og omega i køkkenet

Det er vigtigt, at belysningen spiller i køkkenmiljøet. God og skarp belysning er med til at sikre, at du hele tiden kan se, hvad du laver, når du kokkerer. Når det kommer til belysning, er der et par ting du kan overveje for at friske køkkenet op:

  • Overvej nye lampeskærme til eventuelle lamper.

  • Placér spots tæt på køkkenbord, hvor du skærer ud og tilbereder.

  • Sørg for klart, skarpt lys der tillader dig at se klart på alle tidspunkter af dagen.